Kruiden van HEEM bij Stam Tuinvormgeving.

Vorig jaar hebben we een zaadmengsel van HEEM uitgezaaid in onze privétuin. We waren op zoek naar een stukje onderhoudsgemak en een mogelijkheid om een natuurlijke invulling te geven aan onze tuin. We hebben ervoor gekozen om een kleine 100m² in te zaaien met een mengsel van vaste kruiden en 1-jarige kruiden. Het resultaat is geweldig! De buren genieten mee en ook de bijen. Wat worden ze toch verwend tijdens “Het jaar van de bij”.

HEEM is een bedrijf was wil bijdragen aan de natuurlijke leefomgeving, zowel in het stedelijk als in het landschappelijk gebied. Dit kan door bestaande ecologische structuren te benutten en natuurontwikkeling zinvol te integreren in groenvoorzieningen. Wij passen natuurlijk groen toe in samenhang met de gebruiksfunctie van een gebied en de doelstelling van de opdrachtgever. Daarbij zijn wij voorstander van het inzaaien van inheemse soorten die van nature in een bepaald gebied voorkomen. Onderzoek toont namelijk aan dat inzaai de natuurlijke ontwikkeling van een gebied versnelt. En aantrekkelijke vegetaties oplevert. Vanwege die duurzaamheid gebruiken wij uitsluitend streng geselecteerde, en aantoonbaar inheemse zaden.

De kern van onze visie en aanpak is kennis. Kennis van vegetaties en kennis van de samenhang tussen de leefgemeenschappen van flora en fauna. Juist deze kennis is van belang voor het realiseren van de doelstellingen van opdrachtgevers. Want bepaalde vegetaties zijn habitat voor bepaalde soorten vlinders, vogels of andere diersoorten. Kortom, HEEM is leverancier van kennis en ervaring op het gebied van natuurontwikkeling.

Geplaatst in Tuinaanleg, Tuinonderhoud | Getagged , ,

Reacties zijn gesloten.