Loungen in je tuin.

De tuin is ruim een half jaar oud. Vandaag bij wijze van service een bezoek gebracht voor wat tuinadvies en tuinonderhoud. Het resultaat is succesvol te noemen! De hangmat in de pergola maakt kenbaar dat deze tuin al helemaal eigen is geworden voor de troste eigenaren van deze tuin, inclusief de kinderen!

De hangmat is een oud soort meubelstuk. Niemand weet hoe oud. Maar een hangmat is ook modern. Hangmatten zijn namelijk weer helemaal in. Hangmatten worden steeds vaker verkocht voor gebruik in de tuin. Je hebt ze zonder stokken. Zo’n hangmat hang je tussen twee bomen. Of hangmatten met stokken. Deze kunnen zelfstandig staan en zijn daarom het meest populair.

Hangmatten komen uit Amerika. Het was Columbus die de eerste hangmatten naar Europa bracht. Hier werden ze al snel populair. Vooral voor het gebruik op schepen en in gevangenissen. Plaatsen waar heel weinig ruimte was om te slapen.

Hoe lang daarvoor de hangmat al in Amerika gebruikt werd is onbekend. Heel lang waarschijnlijk, want de hangmat kwam zowel in Noord als Zuid Amerika voor. In Mexico gebruikte men in de tijd van Columbus al hangmatten die leken op een fijn visnet, en in Braziliƫ werden toen al geweven hangmatten van stof gebruikt.

De hangmat is in Zuid Amerika nog steeds een heel normaal meubelstuk. Niet alleen om in te relaxen, maar ook om in de slapen.

Geplaatst in Tuin overige | Getagged , , , ,

Reacties zijn gesloten.